Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

CIP

CIP - Circular Innovative Papers

Krožna uporaba neizkoriščene, zavržene, odpadne biomase za proizvodnjo papirja in trajnostno ter inovativno oblikovanje papirnih izdelkov so termini, ki označujejo blagovno znamko CiP. 

Ta predstavlja ponudbo unikatnih papirjev in embalažnih rešitev razvitih in proizvedenih na ICP z upoštevanjem principov krožnosti in trajnosti.

 


ZAPRIMO VAŠ KROG SKUPAJ

Ponujate kmetijske pridelke in prehrambene produkte in želite poudariti vašo zavezo k trajnosti? Vam v pridelavi in proizvodnji ostaja neizkoriščena biomasa, ki se ne uporabi v prehranski verigi, mogoče celo predstavlja strošek? 

Ponujamo vam, da zapremo ta krog skupaj. Če odpadna biomasa vsebuje zadosten odstotek celuloze, jo na Inštitutu za celulozo in papir lahko spremenimo v papir ali karton, iz tega pa v unikatno embalažo prav za vaše izdelke, ki bo še poudarila vašo zavezo k naravi, zdravi in varni prehrani ter trajnostnemu ravnanju z viri.


OD ODPADA DO KORISTNIH PRODUKTOV

Ali imate odpad iz naravnega vlakninskega materiala,  ki zahteva ustrezno odstranjevanje in vam zato sedaj predstavlja strošek?  Razmišljate o podaljšanju njegove življenjske dobe in njegovi koristni ponovni uporabi? 

Pustite nam, da namesto vas pripravimo rešitev. Glede na strukturo materiala in zahtevnost procesov za pridobitev celuloznih vlaken ocenimo ekonomski in okoljski učinek potencialne pretvorbe takega materiala v uporabne izdelke za vaše lastne potrebe ali trg. Izbrane izdelke (pisarniški, kopirni papirni, embalažni papir in karton, unikatni embalažni izdelki) v manjših serijah izdelamo na naših pilotnih napravah od ideje do prototipa.

Skupaj z Droga Kolinska smo našli še eno rešitev; odpadne vreče iz jute smo spremenili v pisarniški papir. Vreče iz jute se že stoletja uporabljajo za prevoz kavnih zrn iz različnih delov sveta, saj imajo vlakna jute odlične mehanske kot tudi protimikrobne lastnosti. Morda veste, kaj se z vrečami zgodi po njihovi uporabi? Nekaj jih predelajo v modna oblačila in torbe, največkrat pa končajo v pečeh ali na odlagališčih.

Namesto, da bi končala v ognju, vlakna jute omogočajo nove priložnosti vašim zgodbam.


S TRAJNOSTNIM PRODUKTOM DO KONKURENČNE PREDNOSTI

Si želite trajnostne in krožne embalaže za vaš produkt? Morda vaše stranke povprašujejo po izvirni  embalaži, ki bo odražala zgodbe njihovih produktov in trajnostne naravnanosti? Želite kot oblikovalec vašim strankam ponuditi inovativne, trajnostne materiale, izdelke in embalažne rešitve?  

Pridružite se skupini CiP.  Za vaš produkt ali rešitev vam izdelamo papir in/ali karton po meri iz vam dostopne, lokalne, zanimive surovine ali celo iz odpadne biomase. Lahko pa uporabite tudi vse naše CiP  materiale/papirje, ki jih imamo na zalogi. Z našim poglobljenim tehnološkim znanjem in pilotno opremo lahko oplemenitimo vaš potencial z izdelavo prototipnih in malih serij končnih embalažnih rešitev. Za novo razvite materiale in končne izdelke preverimo tudi skladnost z zahtevami trga in zakonodaje glede embalaže za stik s hrano ter reciklabilnosti oziroma kompostabilnost.


USTVARJAMO ZGODBE

Poleg najboljše kvalitete za najboljšo ceno, kupci z embalažo želijo predstaviti izvirne zgodbe za svoje produkte. Trajnostna in krožna raba virov in zaveza proizvajalcev za kvaliteto, varnost potrošnikov in okolja so vse bolj izpostavljene zahteve. S CiP papirji, proizvedenih iz lokalno pridobljenih, zavrženih virov biomase vam pomagamo graditi zgodbe za vaše kupce, ki vas bodo ločile od drugih ponudnikov. Ponudimo lahko papirje različnih gramatur, od 70 do 240 g/m2 in v različnih formatih vse do velikosti B2. Preverjeno jih lahko natisnete v ofset, flekso in digitalni tehniki tiska in so uporabni tudi za vse dodelavne operacije. Ponujamo popolno tehnično podporo in izdelavo barvnih profilov za vaše tiskarske postopke. Papirji so reciklabilni in varni za stik z živili in jih lahko uporabljate od embalaže za hitro prehrano do tiskanja brošur, knjig ali koledarjev. Omejitev so le vaša domišljija in format.


ZAKAJ NAM ZAUPATI?

Vsi CiP papirji in izdelki iz papirja so reciklabilni, biorazgradljivi, kompostabilni in primerni za stik z živili. To zagotavljamo s testiranjem v lastnem akreditiranem  laboratoriju. 

CERTIFICIRANJE/POTRDILA O SKLADNOSTI

Papirji in embalažne rešitve so od ideje do prototipa razviti na ICP. Naša sodobna in raznovrstna oprema omogoča izdelavo prototipov in manjših serij izdelkov v skladu s kupčevimi željami.

NAŠA INFRASTRUKTURA

Bi radi še bolj izrazili svoj odnos do okolja, racionalizirali stroške s krožno uporabo odpadkov, se predstavili  z inovativno trajnostno embalažo? Pridružite se nam v naši CiP zgodbi.

100% Reciklabilno

100% Kompostabilno

Varno za stik z živili

Lokalno pridelano

zero waste hands