Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotni niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah, urejanju ter brisanju piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko izključno za lastne potrebe, razlikujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Seznam piškotkov

 

Ime Opis / Namen Trajanje
Analitični piškotki 
_ga Razlikovanje med uporabniki 2 leti
_gid Razlikovanje med uporabniki 24 ur
_gat Uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics 1 min
Funkcionalni piškotki 
PH_HPXY_CHECK Za namene preprečevanja napadov s poskusi ugibanja gesel. Ne omogoča indetifikacije uporabnikov. Trajanje seje
cookie_notice_accepted Shrani uporabnikovo izbiro pri strinjanju s piškotki 3 mesece
wordpress_test_cookie Preveri če brskalnik sprejema piškotke Trajanje seje