Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

Polindustrijsko testiranje

Test & demo – od laboratorija do polindustrijskega vrednotenja
Napredno znanje in oprema za sodobno papirništvo

 

Na Inštitutu za celulozo in papir na enem mestu ponujamo storitve laboratorijskega preskušanja in polindustrijskega vrednotenja. Smo edinstven papirniški infrastrukturni center, kjer s sodobno laboratorijsko opremo in pilotnimi napravami pokrivamo vsa področja razvoja materialov in procesov za sodobno papirništvo.

 

V papirniškem laboratoriju nudimo fizikalno-mehanska, kemijska, biološka in grafična preskušanja vhodnih surovin in dodatkov, papirja in papirnih izdelkov kot tudi odpadnih vod in odpadkov. Z razvito analitiko različnih področij in interdisciplinarnim znanjem zagotavljamo prepoznavanje in reševanje kompleksnih izzivov v razvoju materialov in proizvodnih procesov.

Pilotna oprema našim strankam omogoča polindustrijsko testiranje v celotnem procesu: od surovin (razklop in obdelava vlaken) do proizvodnje papirja na pilotnem papirnem stroju, dodelav (glajenje, premazovanje) in končnih obdelav materialov (tiskanje in oblikovanje). Z njo našim strankam v celotni predelovalni verigi ponujamo možnost hitrega prenosa dognanj na industrijski nivo.

Naša dodana vrednost je celostna storitev, podprta z naprednim znanjem in industrijskimi kompetencami, zato smo pravi partner za proizvajalce papirja/kartona/lepenke, njihove dobavitelje in kupce.

Andrej Šinkovec

Andrej Šinkovec

T: +386 1 200 28 30
andrej.sinkovec@icp-lj.si