Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

Analize in svetovanja

Celovita ponudba

 

Ponujamo kvalitetne in celovite storitve laboratorijskih analiz in polindustrijskega testiranja na pilotni opremi.

70-letna tradicija Laboratorija za papirništvo na Inštitutu za celulozo in papir, nadgrajena z učinkovitim sistemom kakovosti in mednarodnim preverjanjem rezultatov, je garancija za našo strokovnost in odzivnost.

Laboratorij za papirništvo nudi celovite storitve mehansko-fizikalnega, grafičnega, kemijskega in mikrobiološkega testiranja vhodnih surovin in dodatkov, procesne in odpadne vode, odpadkov in končnih produktov.

Našim strankam zagotavljamo cenovno ugodne analize in potrebam strank prilagojene celostne paketepreskušanj papirja, kartona, lepenke,  kompozitnih materialov in produktov iz papirja in bio-kompozitov (mehansko-fizikalne, kemijske in mikrobiološke ter površinske in optične lastnosti), vhodnih surovin in procesnih ter okoljskih parametrov (analize vhodnih surovin in dodatkov ter motečih snovi v proizvodnji, procesne analize in ocene odpadkov)

Z edinstveno pilotno opremo, pilotnim papirnim in premaznim strojem zagotavljamo tudi možnost pol-industrijska testiranja vhodnih surovin, procesov in produktov. Celovita infrastruktura, s petimi specializiranimi laboratoriji in pilotno opremo omogoča preskušanja na enem mestu in hiter prenos dognanj iz laboratorijskega v industrijski proces.

Pilotna oprema omogoča tudi proizvodnjo papirja v manjših količinah po specifičnih zahtevah kupcev, s čimer dopolnjujemo celovito ponudbo storitev.

Svetujemo pri preverjanju in pripravi dokumentacije  ter kot neodvisna inštitucija izdamo izjavo o skladnosti materialov in produktov za trg.

Celovita ponudba ICP