Odsek za prehrambeno kemijo Kemijskega inštituta in Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana
VABIMO NA BREZPLAČNE KULINARIČNE DELAVNICE,
na katerih vam bomo prikazali možnost uporabe mirabolane (Prunus cerasifera) in topinamburja ali laške repe (Helianthus tuberosus) za pripravorazličnih jedi.
Kulinarične delavnice so del aktivnosti v okviru evropskega projekta »APPLAUSE – od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev«, ki je v okviru pobude »Inovativne pobude v mestih« sofinanciran iz Evropskegasklada za regionalni razvoj.
Delavnice bo vodila Marjeta Cevc, predavateljica za področje kuharstva na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Na demonstracijski delavnici bo predstavila recepte in prikazala pripravo različnih jedi iz mirabolane in topinamburja, na dveh kuharskih delavnicah pa boste lahko sami sodelovali pripripravi jedi. Vse tri delavnice bodo zaključene z degustacijo jedi, pripravljenih nadelavnicah.
Več o izvedbi delavnic si lahko preberete na povezavi.