Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

Napredne tehnologije lepljenja in tesnjenja za širšo uporabo in industrijo

https://www.gzs.si/Portals/Panoga-Kemijska-Industrija/Vsebine/slike-mail/glava2.jpg

Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje kemijske industrije ob podpori Evropskega združenja za lepila in tesnilne mase FEICA ter s sodelujočimi podjetji organizira

1. konferenco
˝Napredne tehnologije lepljenja in tesnjenja za širšo uporabo in industrijo˝

8. marec 2017
Dvorana A, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Industrija lepil in tesnilnih mas je danes zgodba o uspehu. Prispeva k razvoju gospodarstva, spodbuja trajnostni razvoj in inovacije.

Ali ste vedeli?

  • da se bo povpraševanje po lepilih in tesnilih v naslednjih letih povečevalo po stopnji 4,5% in bo v letu 2019 preseglo vrednost 60 mrd EUR?
  • da bo trg industrijskih lepil po ocenah do leta 2021 zrasel na 50 mrd EUR?

Na konferenci boste izvedeli vse o pomenu, dosežkih in najnovejših naprednih tehnologijah ter razvojnih trendih industrije lepil in tesnilnih mas v Sloveniji in Evropi. S konkretnimi primeri dobrih praks in demonstracijami bomo prikazali napredne tehnologije uporabe, ki vam lahko olajšajo obstoječe procese oz. omogočijo nadaljnji razvoj. Čeprav bo šlo za strokovne vsebine s prikazi po tehnologiji in področjih uporabe, bodo predavanja potekala na poljuden način s ciljem dviga zavesti ljudi oz. slovensko javnost opozoriti na industrijo lepljenja in tesnjenja.

Konferenca je namenjena tehnologom, razvojnikom, predstavnikom podjetij predelovalnih dejavnosti (lesna, papirna, živilska, avtomobilska industrija, gradbeništvo, ipd.) in uporabnikom ter seveda širši zainteresirani javnosti.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Program je v pripravi in bo objavljen na spletni strani Združenja kemijske industrije kjer najdete tudi spletno prijavnico. Prijave zbiramo do zasedbe mest oz. najkasneje do 1. 3. 2017.

Dodatne informacije:
Žiga Lampe, T: 01 5898 257, ziga.lampe@gzs.si
Petja Orehek, T: 01 5898 480,
petja.orehek@gzs.si

Zanimivo….

  • napredna lepila in tesnila igrajo ključno vlogo v mnogih vsakdanjih izdelkih – od mobitela do avtomobila, od pralnega stroja do čevlja, od robčka do gradbeništva
  • ti izdelki in še mnogi drugi se zanašajo na industrijo lepil in tesnilnih mas – z izbiro pravega lepila in tesnilne mase lahko proizvodnja izdelkov postane stroškovno bolj učinkovita in okoljsko odgovornejša
  • razvoj lepil in tesnilnih mas iz leta v leto ponuja vedno nove načine in področja uporabe ter tako počasi izpodriva stare metode pritrjevanja z vijačenjem, zabijanjem, in podobnim – zlepiti les in kovino ni več izziv!
  • Veste, da sekundno lepilo površine velikosti znamke lahko nosi približno eno tono teže?

Soorganizatorji

https://www.gzs.si/Portals/Panoga-Kemijska-Industrija/Vsebine/slike-mail/soorganizatorji1.jpg