Inštitut za celulozo in papir, Bogišićeva 8, 1000 Ljubljana, SL

Papiro-logía, inovativne rešitve uporabe papirja in drugih naravnih vlakninskih materialov v interierju

 

Razstava Papiro-logía, krožno oblikovanje in uporaba papirja v interierju, ki je bila odprta v torek, 11. junija 2019, v atriju Mestne hiše v Ljubljani prikazuje dela magistrskih študentov industrijskega oblikovanja. Ti so v okviru projekta InnoRenew skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), podjetjem DS Smith Slovenija in nami vključeni v pilotni projekt Vzpostavitve interdisciplinarne poslovne verige pohištva iz papirja.

V sklopu te verige so študentje ALUO-ja s pomočjo naših in strokovnjakov podjetja DS Smith Slovenija razvijali različne inovativne rešitve uporabe papirja in drugih naravnih vlakninskih materialov v interierju.

Razstavljeni izdelki temeljijo na principih krožnega oblikovanja in se posvečajo razmisleku o svetlobi, zvoku, otroški igri in odraščanju, bivanju in delu, kot tudi trajnostnim in eksperimentalno orientiranim raziskovanjem nove uporabe odpadnega papirja.

Na inštitutu smo študentom s svojimi specialističnimi znanji nudili predvsem strokovno podporo s področja naravnih vlakninskih materialov. Z najsodobnejšo opremo, ki je del novega embalažno-grafičnega centra, pa smo jim nudili tudi sodelovanje na področju prototipiranja in izdelave izdelkov.

 

 

Zanimivi izdelki iz papirja za uporabo v interierjih (Foto: Aleš Rosa)